Lehtosen Konepaja

Koneistusta jo vuodesta 1923

Lehtosen Konepaja – Raskaan sarjan
alihankintakonepaja

Lehtosen Konepaja Oy on vuonna 1923 toimintansa aloittanut raskaan metalliteollisuuden tilauskonepaja. Kokemäen Peipohjassa sijaitseva konepaja työllistää n. 140 alan ammattilaista.

Kokonaisvaltaista ja kansainvälistä alihankintaa

Tuotannon osa-alueita ovat järjestelmätoimitukset, koneen runkojen sekä vaativien koneistettavien osien valmistus. Lehtosen Konepajan erikoisosaamisalue on kokonaisalihankinta. Toimimme järjestelmätoimittajana tuottaen asiakkaan yksilölliset tuotteet valmiiksi tuotteeksi ja koneeksi. Yli 90 prosenttia tuotteista menee vientiin eri puolille maailmaa – suurimmat asiakkaat ovat teknologiateollisuuden isot vientiyritykset kuten Rolls-Royce, Metso, Yara, Steerprop, ABB, Upcast ja Siemens Industrial Turbomacinery.

Lehtosen Konepaja on LEKO Group konsernin perustajayritys. LEKO Engineering on konepajan oma insinööriosasto ja LEKO Fans sekä LEKO Contructions ovat konepajan valmistusyksiköitä. Vuonna 2012 yritysoston myötä joukkoon liittyi Siirtoruuvi Oy ja vuonna 2017 konepaja osti TK-Vilmetin koko osakekannan.

Historia – kaikki lähti pienestä konepajasta

Lehtosen Konepaja syntyi Merikarvian satamakaupungissa 1923, kun Arvo Lehtonen perusti pienen konepajan. Toisen maailmansodan päättyessä, erilaisten yhteensattumien kautta Arvo päätyi konepajoineen lopulta Kokemäelle.

Kahden työntekijän voimin konepaja alkoi pyöriä nykyisellä paikallaan 1947. Osakeyhtiöksi konepaja muutettiin 1997 ja tänä päivänä toimitusjohtaja Erkki Lehtosen kanssa työskentelee 140 ammattitaitoista työntekijää. 

Lehtosen Konepajalle historia on yksi toiminnan kulmakivistä. Vaikka yritystoiminta on kasvanut, kehittynyt ja monipuolistunut; on perusajatus edelleen sama: laadukkaasti, asiakaslähtöisesti ja määrätietoisesti tuotettua koneistuspalvelua. Tämä periaate on kantanut yrityksen läpi näiden vuosien ja takaa myös elinvoimaisen tulevaisuuden.

Videot

GALLERIA

LEKO Groupilla on pitkät perinteet vaativien asiakasprojektien hallinnasta merellä, satamissa, lannoiteteollisuudessa, fossiilisen ja uusiutuvan energian tuotannossa sekä teollisen rakentamisen ja valmistuksen parissa.

Konekanta

LEKO Groupilla on erittäin moderni ja kattava konekanta, joka mahdollistaa monipuoliset toimitukset ja laadukkaat tuotteet. Uudistamme konekapasiteettiamme jatkuvasti, jotta pystymme vastaamaan asiakkaidemme kasvaviin laatuvaatimuksiin.