Lehtosen Konepaja

Koneistusta jo vuodesta 1923

Lehtosen Konepaja – Raskaan sarjan
alihankintakonepaja

LEKO_Group_Lehtosen_Konepaja_100V

Lehtosen Konepaja Oy on vuonna 1923 toimintansa aloittanut raskaan metalliteollisuuden tilauskonepaja. Kokemäen Peipohjassa sijaitseva konepaja työllistää n. 140 alan ammattilaista.

Kokonaisvaltaista ja kansainvälistä alihankintaa

Tuotannon osa-alueita ovat järjestelmätoimitukset, koneen runkojen sekä vaativien koneistettavien osien valmistus. Lehtosen Konepajan erikoisosaamisalue on kokonaisalihankinta. Toimimme järjestelmätoimittajana tuottaen asiakkaan yksilölliset tuotteet valmiiksi tuotteeksi ja koneeksi. Yli 90 prosenttia tuotteista menee vientiin eri puolille maailmaa – suurimmat asiakkaat ovat teknologiateollisuuden isot vientiyritykset kuten Kongsberg Maritime Finland Oy, Valmet Flow Control Oy, Steerprop, ABB Oy, Upcast Oy, The Switch Drive Systems Oy ja Siemens Energy AB.

Lehtosen Konepaja on LEKO Group konsernin perustajayritys. Vuonna 2012 yritysoston myötä joukkoon liittyi Siirtoruuvi Oy, vuonna 2017 Vilmet Oy ja vuonna 2021 perustettu LEKO Fans Oy.

Historia – kaikki lähti pienestä konepajasta

Lehtosen Konepaja syntyi Merikarvian satamakaupungissa 1923, kun Arvo Lehtonen perusti pienen konepajan. Toisen maailmansodan päättyessä, erilaisten yhteensattumien kautta Arvo päätyi konepajoineen lopulta Kokemäelle.

Kahden työntekijän voimin konepaja alkoi pyöriä nykyisellä paikallaan 1947. Osakeyhtiöksi konepaja muutettiin 1997 ja tänä päivänä toimitusjohtaja Mikko Lehtosen kanssa työskentelee 140 ammattitaitoista työntekijää. 

Lehtosen Konepajalle historia on yksi toiminnan kulmakivistä. Vaikka yritystoiminta on kasvanut, kehittynyt ja monipuolistunut; on perusajatus edelleen sama: laadukkaasti, asiakaslähtöisesti ja määrätietoisesti tuotettua koneistuspalvelua. Tämä periaate on kantanut yrityksen läpi näiden vuosien ja takaa myös elinvoimaisen tulevaisuuden.

Videot

GALLERIA

LEKO Groupilla on pitkät perinteet vaativien asiakasprojektien hallinnasta merellä, satamissa, lannoiteteollisuudessa, fossiilisen ja uusiutuvan energian tuotannossa sekä teollisen rakentamisen ja valmistuksen parissa.

Konekanta

LEKO Groupilla on erittäin moderni ja kattava konekanta, joka mahdollistaa monipuoliset toimitukset ja laadukkaat tuotteet. Uudistamme konekapasiteettiamme jatkuvasti, jotta pystymme vastaamaan asiakkaidemme kasvaviin laatuvaatimuksiin.