Lehtosen Konepaja Suomen aurinkoisin Konepaja

Tuottamalla itse aurinkosähköä, saamme sata aurinkoista päivää enemmän ja samalla rakennamme puhtaampaa tulevaisuutta. Olemme osaltamme mukana Suomen energia- ja ilmastotrategian mukaisissa toimissa saavuttaa EU:ssa sovitut tavoitteet vuoteen 2030. Aurinkopaneelit ovat osa vuoden 2017 investointejamme, joihin kuuluu myös 2500m2 levytyö- ja hitsaushalli,uuden teknologian PEMA hitsausropotit sekä TOS avarruskone täydentämään asiakaskuntamme kasvavia tarpeita raskaan teollisuuden aloilla.

Uusiutuva energialähde

Vuotuinen aurinkosähkön säteilymäärä optimaalisesti suunnatulle ja kallistetulle pinnalle on Kokemäen alueella oletettavasti jopa yli 825 kWh/m2 (Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) – Joint Research Centre). Otollisissa olosuhteissa aurinkoenergiainvestointimme merkitsee noin 3-8% tuottoa. Aurinkopaneeleilla tuotetulla sähköllä on merkittävä osuus Lehtosen Konepajan energiansäästötavoitteissa. Uuden levytyö- ja hitsaushallin katolle asennettiin 112 kpl aurinkopaneelia. Järjestelmä on mitoitettu siten, että Konepaja pystyy käyttämään tuotetun sähkön itse. Kannattavaksi investoinnin tekee mm. ostosähkön korvaaminen omatuotannolla kesäkaudella, jolloin rakennuksessa kuluu eniten sähköä ilmastointiin ja tuotantotilan jäähdytykseen.