LEKO Fans puhaltimilla kansainvälistä kysyntää

Lehtosen Konepajan uusin liiketoimintasektori LEKO Fans on teollisuuden puhallinpalvelujen kansainvälinen valmistaja ja toimittaja. Parissa vuodessa LEKO Fans on saanut asiakkaiden keskuudessa suosiollisen vastaanoton. Asiakastarpeet ovat hyvin erilaisia uusien puhaltiminen suunnittelusta ja valmistuksesta vanhojen laitteiden modernisointiin sekä varaosa- ja huoltopalveluihin. Kokonaisvaltainen palvelu ja asiakkaan liiketoiminnan kehitystarpeiden ratkaisukyky onkin tuottanut tulosta. Konepajalta Peipohjasta lähetetään puhaltimia asiakkaille, joiden toimialat ovat energiateollisuus, sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus, metalliteollisuus, kaivosteollisuus ja elintarviketeollisuus.

Maailman suurimpaan mustalipeähaihduttamoon jopa 16Mw puhallinsarja

Puhaltimia on toimituksessa kansainvälisille asiakkaille useita kymmeniä. Uudismyynnin merkittävimpänä virstanpylväänä voidaan pitää maailman suurimpaan mustalipeä haihduttamoon toimitettavaa 4 turbopuhaltimen sarjaa, joiden yhteenlaskettu moottoriteho on 16 MW. Haihdutuskapasiteetti on 400 tonnia tunnissa.  Erittäin mittavaan projektiin kuuluu varaosien lisäksi käyttöönottopalvelut ja takuutestaukset. Muista sovelluskohteista mainittakoon mm. työn alla olevat useiden puhaltimien toimitukset mineraalivillan valmistusprosesseihin pääsiassa kotimaan ulkopuolelle, kuten Saksaan, Yhdysvaltoihin ja Puolaan. Kotimaahan ja Ruotsiin LEKO Fans on toimittanut kattilalaitoksille uusia kiertokaasupuhaltimia sekä modernisointeja myös savukaasupuhaltimiin. Hyvin alkaneeseen  myyntiin on saatu jatkuvuutta lisätoimituksilla ilmapuhaltimista malminjalostuspuolella.

Aftermarket puolella varaosa ja modernisointitilauksia tulee sekä kotimaasta että muualta Skandinaviasta. Tavallinen modernisointi käsittää siipipyörän ja laakeroinnin lisäksi asennuksen ja käyttöönoton raportin kera tehdyistä toimenpiteistä ja mittaustuloksista ennen luovutusta asiakkaalle.

Toimitusjohtaja Erkki Lehtonen selventää liiketoimintamallin etuja

– Lehtosen Konepajan liiketoiminta-ajatus on tuottaa asiakkaalle lisäarvoa LEKO Group yrityksien kautta, kertoo toimitusjohtaja Erkki Lehtonen.

– Korkealaatuiset tuotteet ja ammattitaitoinen henkilökunta, keskitetyt raaka-aineostot ja usean toimipisteen valmistuskapasiteetti ovat etuja, joista asiakas saa suoraa hyötyä, Erkki Lehtonen jatkaa perustellen konserniin kuuluvien yritysten ja palvelujen yhteistyötä.

– Teollisuuspuhaltimien valmistus oli meille luontainen lisäys laajentamaan Lehtosen Konepajan tarjoomaa, sillä kokemusta ja referenssejä siitä on jo vuosien ajalta. Kun saimme myös LEKO Fans liiketoimintalinjalle osaavan ja alalle erikoistuneen henkilöstön vastaamaan suunnittelusta ja myynnistä, konsepti oli valmis, Erkki Lehtonen kertoo. 1983 alkanut puhallinkomponenttien alihankintavalmistus on nyt edennyt oman puhallintuoteperheen laajuuteen käsittäen kokonaisten puhaltimien valmistuksen lisäksi asennuksia, käyttöönottoja sekä puhallinhuoltoa. Uusia tavoitteita ja visioita palvelun kasvattamiselle on asetettu tälle kuluvalle vuodellekin. LEKOFans onkin muutamassa vuodessa saanut jalansijaan kansainvälisenä teollisuuspuhaltimien valmistajana.

Lehtosen Konepajalta Kokemäeltä toimitetaan puhaltimia kotimaan ja pohjoismaiden lisäksi mm. Saksaan, Itävaltaan, Puolaan, Etelä-Afrikkaan ja USA:han. Uudistuotannon lisäksi LEKO Fans ja Lehtosen Konepaja toimittaa merkittäviä varaosa- ja lisätoimituksia sekä modernisaatioita eri kohteisiin.