Konekanta täydentyy isolla 8000x8000x4000mm HeatMasters hehkutus-uunilla

Lehtosen Konepajan vaativaa hitsausta ja koneistusta tukevat omat hehkutusuunit, joista uusimpana hankintana on isojen kappaleiden käsittelyyn räätälöity kaasukäyttöinen Heatmastersin kupu-uuni. Isokokoinen uuni toimii kaasulla, joka on taloudellisesti järkevä ja energiatehokas ratkaisu. Hukkalämmön talteenotolla on vaikutusta myös työstöhallin energiankulutukseen ja lämmitykseen.

Uunin valintaan vaikutti sijainti konepajan uuden hallilaajennuksen läheisyydessä, ympäristöolosuhteet ja lämmitettävän kappaleen koko. Ulkona sijaitseva hehkutusuuni säästää tilaa hallin sisällä mutta samalla se on logistisesti lähellä. Uusin konepajan hankinta täydentää aiempien Heatmasters sähköuunien resursseja ja se räätälöitiin Lehtosen Konepajan ja koko LEKO Group konsernin tarpeiden mukaan. Jopa 8 x 8 x 4 m kokoisessa uunissa pystytään lämpökäsittelemään isoja hitsattuja kappaleita. Hehkutusuuni varmistaa osaltaan sujuvat työtehtävät ja joustavan tuotannon.

Metallin lämpökäsittelyllä tarkoitetaan prosessia, jossa metallikappaleen lämpötilaa nostetaan haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. Metallikappale ei sula lämpökäsittelyissä mutta sillä on vaikutusta kappaleen kovuuteen, lujuuteen, sitkeyteen ja kulutuskestävyyteen. Lämpökäsittelyn vaikutus voi ulottua koko kappaleeseen tai rajoittua vain sen pintaan tai rajattuun osaan. Metallirakenteisiin saattaa tulla haitallisia jännityksiä esimerkiksi hitsauksen yhteydessä. Jännityksenpoistohehkutus tehdään metallin päästölämpötilan alapuolella ja se poistaa jännitykset ennen metallin työstöä.